Midem - sista dagen

Nu är det färdigt, klappat och klart. Midem är över för min del.
Det är egentligen ingen större idé att stanna onsdag torsdag, för de flesta har åkt hem och Midem kändes betydligt ödsligare idag. Mässlivet har gått ner i trögare vatten. Men ändå lyckades jag få 2 intressanta möten idag, som gav mig mycket info och idéer och förslag. Med svenska delegater som jag frågade till råds.

Det är en av de stora positiva grejerna med Midem, att få träffa massa andra bolag och musikfolk från Sverige. Och människor man känner väl sedan tidigare, många har jag jobbat med, varit signad till eller på annat sätt samarbetat eller samverkat med.

Det uppstår spontana samtal, resonemang om funderingar och uppslag.

Annars tog jag det verkligen lugnt idag.. jag hade en lätt huvudvärk efter gårdagens öl och vin. Den lättade mot kvällningen, men kroppen krävde åtskilligt med vatten för att försöka hitta balansen igen.

Nya rykande aktuella datum:

15/2 - singel HAPPY FEET SONG (tjuvlyssna lite på lyssna-sidan..) släpps som singel 15 februari. Allt är i princip klart för att skicka iväg singeln på tillverkning, Sune har jobbat med det medan jag har varit på Midem, Lasse har gjort i ordning mastern + en singback som kommer att komma till användning på ett häftigt evenemang.. berättar mer senare.. allt går iväg på fredag till Dicentia. Singeln HAPPY FEET SONG banar väg för det nya albumet

10/3 CD AmaOna som flyger ut ur boet i början av mars.

Jag satt och gick igenom med Robert på CDA vad som behövdes göras och när det måste vara klart. Härligt

Sedan fick jag plötsligt för mig att jag hade tappat bort min Midemväska med den viktiga Midem-bibeln och min anteckningsbok <--- ÄNNU VIKTIGARE

Sprang runt och letade, följde mina spår bakåt, och återvände en tredje gång till den där vackra båten 
(hämtade mina glömda glasögon gång nr 2)
men där fanns inget och det var ju inte så konstigt.
För min väska stod prydligt där jag hade ställt den, inne i förrådet i svenskmontern.. 

ack ja, så det kan bli.

Nu är timmen sen, jag har avnjutit en mycket god varmrätt och sitter vid min macbook på mitt rum. Stolen är så himla obekväm att jag får träsmak efter en stund och ändan värker lite.. :-/

Dags att göra lite EFT och sedan krypa till sängs och sova lite. 
Imorgon går färden hemåt
efter jättebra dagar här på Midem

Häpp ;-)


Jaså, är det så här det känns..

Mitt alkoholintag är måttligt
tack vare en ovillig kropp, eller ska vi säga protesterande kropp
Vilket innebär att om jag plötsligt får lust på ett glas Amarone-vin, mitt absoluta favvo-vin
så blir det ett glas och inget mer. Eftersom jag måste ha gäster som också har lust på ett gott glas Amarone-vin för att det ska vara någon idé att öppna en flaska (och mina vänner har alltid bilen med sig, så det blir aldrig något tillfälle och därför förblir mina Amarone flaskor liggande oöppnande i långliga tider) OM jag skulle få för mig att dricka mer än ett glas, blir jag groggy och får som ett band runt huvudet, ett tryck, som om jag plötsligt drabbats av infuensa. Skitobehagligt mao. Så jag brukar undvika det

Men.. ja nu kommer det..
igår blev det mer än så. Jämför inte mängder, för det har ju att göra med vad man tål och hur mycket man brukar konsumera och hur ofta osv osv

Varje dag kl 17 bjuder svenskmontern på dricka med lite snacks. Alla monterdeltagarna + deras gäster är välkomna att ta för sig. Ett glas öl.. eller kanske snarare ett halvt.. har jag då druckit, kall öl kan vara jättegott i liten mängd. Så ock igår. Sedan satt Peter och jag och snackade och resonerade och jag drack ett glas till.
Så gick vi och hälsade på någon han känner på en rätt häftig båt som låg förtöjd alldeles intill i hamnen (jaja, var skulle den annars ha legat, om inte i vattnet..jag vet :-) och denna för mig lite ovana situation, lite cocktailfeeling, är en sådan jag oftast brukar känna mig mindre komfortabel i. Men inte nu. Nåväl vi återkommer kanske till det. I baren stod en vänlig tjej och frågade om jag ville ha något att dricka, lite rödvin kanske?

Vad var det som gjorde det, jag vet inte, men jag drack en 1/4 glas och sen 1/4 till. Och pratade med de som var där. Jamen jisses jag kände ju de flesta av dem! Och så åt vi såna där små pyttesnittar, som var fabulöst goda. Vi sjöng och spelade och jag fick höra en himla bra och allround pianist, som jag gärna skulle prova att samarbeta med..

Som kronan på verket så glömde jag mina inne-glasögon på denna fantastiskt vackra båt, hoppas att jag får dem åter idag..

Det var inte mer än så. 

Så småningom troppade folk av, jag släntrade vidare till ett matställe och åt en god sallad och samtalade vidare med Peter om livet, attraktionslagen och tuffa erfarenheter i livet. Då drack jag bara vatten och sen blev det natt och tillbaka till hotellet och hopp i säng.

Och idag känns det i huvudet. Jaså, det är så här det känns...
Jag konsumerade ju inga mängder, kanske Du tänker. 
Men, kära Du, allt är relativt. I min dryckesvärld blev det lite för mycket. 
Men det var en väldigt trevlig och på många sätt ovanlig kväll.
Och kul var det. jag gläder mig åt allt jag fick uppleva, alla oväntade möten och spännande samtal.

Allt är temporärt, tyngden i huvudet går över

allt är temporärt japp

Under sker hela tiden :-)

Eller hur ska man förklara att en fullständigt främmande fotograf, med världsrenommé, låter mig som han aldrig haft kontakt med och inte känner till, få använda hans bild på mitt singelomslag till Happy Feet Song, utan att ta ett öre i betalt?

"Varför" frågade jag.

"Åh, jag har tjänat så mycket pengar på hela den där tagningen och nu börjar en ny omgång Art On Ice om 2 dagar, så jag behöver inte tjäna nåt på Dig"

Jag blev helt tagen och mycket rörd.

Midems morgonstund

Nu har jag äntligen kommit fram till att en blogg får räcka. Har hittills skiljt det privata från det musikaliska.. vilket egentligen är fullständigt omöjligt, de hakar i varann och går omlott och det ena leder till det andra och växlar fram och tillbaka i samma händelse.. och hur ska den händelsen då beskrivas????

Så denna blir min enda

Nu är bara frågan hur jag får över mina inlägg från musikbloggen till den här.. hmmmmmmmmmm

Kanske blir det bara att börja på en ny och  halvren kula och släppa det jag skrivit på musikbloggen.

Om det är någon som vet, så hojta till med tips

Idag är det Midem den tredje dagens morgon. Det är gråmulet, men ser ut att kunna spricka upp framåt dagen. Inga sandaler idag. Tänk att det var varit som en svensk försommar, med en mild sol som lyst så fösiktigt och löftesrikt över oss alla. Och gjorde det möjligt att sitta ute och dricka en god kopp kaffe.

Idag har jag 3 möten, tätt efter varann. Men det första är först kl 15
Ett bolag i Österrike, prata licensiering av Plejadsviten
Ett bolag i Kina om licensiering
sedan ett spännande möte med en japansk artist, Irma, där vi ska utbyta idéer, tankar och förslag.
Kan bli hur spännande som helst.

Och så allmänt vimsa runt, glida omkring och hänga i svenskmontern, snacka med delegaterna där.
Igår dök plötsligt Harpo upp, som jag inte sett på åtskilliga år. Greta och jag körade på några av hans monsterhits på den tiden. Vi snackade lite och det var kul att se honom igen.

Min nya kompis Peter, som det känns som om jag har känt i evighet, har nu tappat sin mobil ner i havet, blivit av med sin Midemväska och den viktiga Midem-katalogen med alla deltagarnas kontaktinfo och igår glömde han sin kavaj inlåst i monterns materialrum. Vi skrattade åt detta och det mönster som utvecklat sig de senaste dagarna. Och han envisades med att påstå att sånt här brukar verkligen inte hända honom. Jag undrar jag :-D.
Och så jag undrar nyfiket, vad händer härnäst??
Är det skorna nästa gång? Eller kanske brallorna hahahaha ;-)
Håll fast Peter, för nu går det undan. 

Häpp, den "lilla frukosten" närmar sig och den är vare sig hälsosam eller så mycket frukost. Men den är här på hotellet, jag ska bara klä på mig och ta hissen ner. bekvämt inte sant...? jag äter valda delar och mår underbart.

Sen blir det meditation och några rundor med EFT.
Hur bra får man ha det egentligen?

Hur bra som helst (ifall Du undrar menar jag)

MIDEM - andra dagen

Ja jag uttryckte mig lite luddigt igår
och kanske kommer jag att fortsätta med det.
förlåt förlåt i så fall
hahaha ;-)

Och hur har dagen utvecklat sig idag?

Jo först hade jag ett möte med en baltisk CD-tillverkare. 
Trevlig tjej, tillmötesgående och lättpratad, samtidigt som hon hade det nordiskt svala och lugna, var klar och tydlig. De kunde inte få fram CD-singeln med Happy Feet Song på 12 dagar. Det var inte bara jäms med fotsulorna, utan inte ens det.. ytterst osäkert. Men hon skulle maila mig offert på AmaOna-CDn och även på boxomslaget och Digifile <-- vet Du vad det är? Ett tunnt pappfodral för en CD eller DVD utan en tray att lägga skivan i, bara en skåra i pappen, som CDn vilar i. Trevligt möte.

Sen var det en låååååång paus på åtskilliga timmar,som jag mycket delvis = lite ägnade åt att lämna material till bolag som jag tyckte skulle ha mitt material. Började med att besöka den japanska montern, som ligger nästan vägg i vägg med den svenska.

En ytterligt vänlig och tillmötesgående kvinna i receptionen försökte på alla sätt hjälpa till och introducerade mig för en japansk artist av samma typ som jag. Dvs hon skriver, spelar in och ger ut och marknadsför sig själv.. precis som jag.

Vi samtalade lite och så föreslog hon att vi skulle ses imorgon och dela lite idéer förslag och kontakter i våra respektive områden. Jag fick en skiva av henne, som jag tänker lyssna på ikväll som förberedelse inför morgondagens möte.. och hon en sampler av mig.. tror jag..

Jag var så överrumplad och överväldigad av den hjälpsamma kvinnan i receptionen att det liksom fyllde mig till bredden. (vilket kanske också säger en del om hur lätt det är att få kontakt med japanska bolag..)

Sen kan man ju göra som Peter, en annan svensk delegat, som bara helt kaxigt gick till Avex och påstod sig ha ett inbokat möte, stod och "försökte" uttala namnet på den han skulle träffa (och det var ju bara spel alltihop..hihi) tills receptionisten som gjorde vad hon kunde för att hjälpa honom på traven till slut sa nåt namn som han tyckte lät bra, varpå han nickade glatt, så hette personen ja, och släpptes in. De lyssnade på hans 2 förslag, tog med sig det ena till Japan för vidare diskussioner internt (och då ska Du veta att såna här stooora bolag är minst sagt selektiva och träffar bara stora och framgångsrika bolag.

På eftermiddagen har jag haft möte med ett heavy rock och metalbolag från UK, som vill bredda sin repertoar och tycker om mitt material. Vill framförallt jobba med livekonserter.. tja, VARFÖR INTE?? Tänker / säger jag och så får vi se vad det blir utav det. Märkligare kopplingar än det har inträffat förr inte sant..? ;-)

Däremellan har jag suttit och översatt EFT-fraser som jag ska jobba med ikväll.
Plus jag har i uppgift av min coach att skriva ner allt  A L L T  jag INTE vill ha i mitt liv. 
Svår uppgift.. Så genomarbetat som möjligt ska det vara också.
På onsdag ska jag maila resultatet till honom. jahapp

Och så ett oplanerat möte med Dicentia. Offert på tillverkning och leverans av singeln Happy Feet Song till 12 februari. Korta puckar minst sagt.

Livet är underbart, saker läggs omärkligt på plats och gör det enkelt och lätt för mig.
Sa jag att taxibilarna har en oerhörd bredd i taxorna här?
Liten lätt omskrivning för att de tar betalt efter.. tja vad??
Samma resa, vid samma tid, från samma plats och till samma
ena dagen kostar 7 euro
andra dagen 10
nästa 13
och åter en annan dag 17
fattar Du spännvidden? Woaw
Nu spelar det ingen roll för mig
jag är bara ytterligt nyfiken på varför, finns det något outgrundligt och mystiskt skäl?Tar de olika betalt beroende på om det är lördag söndag eller måndag?
Man undrar
men bara litedet finns så oerhört mycket annat som är mycket mer lockande att fundera på



MIDEM - första dagen
27 januari 2008


Så är jag här igen.. för tredje gången
tredje gången gillt.

Det är första dagen på Midem 2008 i Cannes, Frankrike

Jag har lagt ut mina samplers & foldrar och slagit mig ner vid ett ledigt bord, lagt i ordning och nu har jag haft mitt första möte som var inbokat sedan tidigare. Fabulöst erbjudande om licensiering i Asien.

Mer kan inte sägas nu.. mer info följer allt eftersom..

Sedan öppnades det för ett oplanerat möte, som också kändes jättebra och kan leda till nya, härliga möjligheter. Positiv person, öppen och vänlig och samtidigt klar och koncis.

Nu ska jag plocka ihop mina saker och ta mig ut ur mässhallen för någon timme, besöka stranden och bara vara. Tid av stillhet och samvaro med elementen, i det här fallet, vattnet, behövs för mig. Då och då och då och då. Återkommande ögonblick.


Livet är underbart på alla sätt, inte sant ;-)

RSS 2.0