Dagens sista år.. eller hur var det nu?

Ja, nu har vi kommit ända hit
till dagens sista år

Vad vill jag att nästa dag
nästa vecka
nästa månad
nästa år
ska föra med sig?

Solen glittrar på den gnistrande snön,
det flortunna täcket,
som reflekterar ljuset så fint.
Fåglarna kvittrar och äter.

Jag hostar fortfarande
Jag har fortfarande stopp i avloppet i badrummet. I med propplösare.
Ajdå, skulle man inte ha det i toaletterna..? oops too late!
Fram med dammsugaren och svepa av golven
innan fokus läggs på sushi-riset, det viktigaste av allt för att få goda makis
men först te, en smörgås och lite meditation

Jag lever mao

Jahaja, så vill mamma åka hem igen

Ett par dagar här på landet räcker för att min mamma ska börja prata om att hon är så låååååååst här, att hon inte kommer någonstans, att hon har inget att göra. Ilsken som ett bi är hon varje gång, lika upprörd som förra gången.
Och så vill hon hem genast!

Nu har hon ett projekt att avsluta, skicka julhälsning med singel till vänner och bekanta. Sen får vi se.

Hemresan med Riksfärdtjänst är ombokad. Men först nyårsfest hos Ella.

ska jag ta med det där med min röntgensyn.. ?

inser att det är ju en väsentlig info
som jag utelämnat i min utmaming, 7 saker om mig själv..
Att jag på avstånd kan se mäns penisstorlek 
är naturligtvis både avundsvärt och lockande
annars har denna min röntgensyn mest inneburit att jag kunnat se rakt in i människors själar. Det har skrämt många människor, män inte minst.

Tänk om de då hade förstått att det var inte nog med det, jag kunde även avslöja beydligt intimare detaljer än så..
hur rädda skulle de då ha varit?

Hahaha

jaja John, jag vet att med kunskap följer ansvar
fast man kan lika väl säga, med kunskap följer skratt och lätthet
inte sant

fnittrar förtjust ;-)

Väsentlig info och annat trams om Malou Berg

Oops, så det kan bli
Utmaningen kom från Ella.
Nu ska jag alltså, enligt reglerna som någon (?) bestämt ska gälla alla inblandade / utmanade,
berätta om 7 saker ur mitt liv,
några allmänna, som jag utan urskillning ska gripa ur minnets luft.
Och några dolda, sånt som jag brukar hålla för mig själv.

Det där sista är ett intressant inslag..
för vem kan veta vad som är svårt för mig att tala om eller berätta?
Anfall är bästa försvar, har varit min devis.
Jag har öppet talat om pinsamheter, dvs sånt som andra kanske brukar dölja
för att gömma sånt som verkligen är känsligt material. för mig

Nåväl, det sista att jag sedan ska skicka utmaningen vidare till andra, är svårare.. Inte så många av mina vänner bloggar, men facebook finns ju också förstås. Äsch, det får bli som det vill med det.

Låt oss sätta igång med lite blandad info om Malou Berg. Info utan inbördes ordning, stort och smått om mig.

1. Jag har krossat en glasdörr när jag i ett ursinnigt tillstånd, smällde igen den bakom mig. Dörren satt på en resebyrå i Aten. Jag och Monica var ute och liftade och ämnade ta oss till en kibbutz i Israel. Vi skulle åka båt till Cypern och därifrån ta oss vidare till Israel som sagt. De var väldigt snorkiga och otrevliga mot oss. Vi var 19 år och tiden var 1970. Vi rusade ut genom dörren. Jag smällde igen den. Och jag stelnade till av fasa och skräck när jag hör hur hela dörren blir till glasgrus bakom min rygg. Ilskan är ibland en bundsförvant, för jag stagade bara ilsket vidare. De kom rusande efter oss och hotade med att ringa polisen, varpå jag stannade och stirrade dem stint i ögonen "ja, gör det bara!!! Jag har ett och annat att säga dem också!!!!" Och så dundrade jag vidare. Det här var under juntans tid och ingen ville ha klagomål på sig av en utlänning. De tvärstannade. Och gick tillbaka till butiken.
Jag glömmer aldrig det där rasslande ljudet, jag ryser fortfarande när jag bara tänker på det.

2. Jag var normalviktig tills jag var på mitt sextonde år. Då hade jag träffat min första stora kärlek, Ralph. Och med honom kom den fysiska kärleken in. Skydd måste införskaffas och jag gick till RFSU för att sätta in spiral, det hade min mamma och jag kommit överens om. P-pillren hade just gjort entré i sinnevärlden och de övertalade mig att prova. På 2 månader gick jag upp 7 kg. Fick byta, men då gick jag upp ännu mer. Slutade med pillren, men gick inte ner i vikt iaf. När vi sedan var ute och liftade, så använde jag en ny sort och gick upp 16 kg, medan Monica, som åt samma mat som jag, gick ner i vikt. Så började det och sedan var det etablerat. Jag har brottats med vikten sedan dess, i perioder har jag klappat den på huvudet coh sagt att det är ok, det får vara som det är. Kommer mera till ro med den. Gillat den? Never!

3. Underlivsavdelningen: Jag har haft gonorré flera gånger. Första gången vrålade min mamma som om jag vore världens sämsta trash. Andra gången sa hon, åh vilken tur att det inte var syfilis. När vi var ute och liftade fick jag flatlöss och det VAR SÅ ÄCKLIGT!! Jag kände mig fullständigt invaderad av dessa kryp.
Det var en tid då man låg med sina kompisar. Det var så att säga ett sätt att visa att man var vänner. Mycket märklig företeelse det där, i p-pillrens ungdom. Den gick över så småningom.. jag har också gjort ett antal aborter. Den första var när Ralph och jag åter återförenats, en gång av många. Då skulle vi använda vanligt skydd, dvs kondom, för första gången. Det gjorde vi.. bara för att upptäcka att kondomen den sprack. Och jag blev med barn. Gjorde abort. Mådde psykiskt jättedåligt av det. Andra gången var bara 6 månader senare. Jag hade dessutom levat helt i avhållsamhet hela den tiden, så man kan säga att det var nästa samlag.. Poff, på smällen igen! Läkaren var inte nådig när jag kom och ville göra abort igen Han blängde ilsket på mig "Tänker Du använda abort som skyddsmetod??!!" Nää den metoden var kanske inte såå bra, jag gick istället med i en testgrupp för abortpillret. på Karolinska. De sa att till mig att de ville ha många olika testpersoner, inte samma som kom och kom och kom och kom på nytt, igen och igen och igen. (jag antar att det med det menar att jag kom alldeles för ofta..) Jag behövde under denna mycket fertila period av mitt liv, bara titta på en karl, andas in hans luft.. tveksamt om jag ens behövde hans spermier.. för att bli på smällen. Den gick dock över med tiden, fertiliteten alltså..

4. Jag var på barnhem i 4 år. Där lärde jag mig bl a att bli hal som en hål och slingra mig ur grepp. kanske tror Du att det är värdelös kunskap, men den räddade mig när den fule gubben trodde att jag var mogen och lockat med mig upp i sin lägenhet för att "bjuda på lite saft.." När han försökte trycka ner mig på sängen, så blev jag hal och ogreppbar, rann ur hans grepp, stack därifrån snabbt som en oljad blixt! Jag vet egentligen inte hur det går till, det där att göra sig ogreppbar och hal, men det var verkligen effektivt. Jag använde det även när vi mor skulle ge mig spö, men hon den ojusta motståndaren, tog hjälp av pappa Bo. Han höll och hon slog. Jag ansåg och anser fortfarande att det var ojuste att vara två mot en. Ytterst förnedrande faktiskt.

5. Jag har rökt både brass och gräs. Och provat uppåttjack. (och faktiskt även rökt cigaretter under ett par förvirrade år i min ungdom) Men, liksom min kropp inte tål mer än mycket små mängder av alkohol, så tål den heller inte dessa droger. Och folk tyckte inte det var kul att röka med mig. "Först kräks Du och sen somnar Du, hur trist som helst." Sedan tog det en vecka innan jag helt återställd, jag tyckte att det var ett för högt pris att betala för att uppleva ett kort ögonblick av drogat tillstånd. Nää, jag och droger går inte ihop.

6. Mitt sätt att lösa problem har under alla år varit att vända på klacken och gå därifrån, klippa av alla band och vara "fri". Jag hade en lång andlig förklaring till varför det var en så storartad lösning på problemen. Tills jag mötte Lennart och han skällde ut mig när jag tänkte använda min strålande metod på honom.. han tyckte att det sättet att lösa problem på var fegt.. och svagt. Nu ser jag att det var ett utmärkt sätt att sticka ifrån alltihop och istället för att lösa upp, reda upp, göra klart, trycka ner det inom mig, gömma det och ha det kvar i kroppen någonstans. Det finns många små ouppklarade, gömda härdar inom mig.. fast jag jobbar på dem. Hoóponopono säger jag bara! :-)

7. Jag längtar efter att dela mitt liv med en man. Har levt ensam så många år nu. Det är roligare att dela, göra saker tillsammans, än att vara sig själv nog.

Sådär, det gick ju hur bra som helst..

Kan Du gissa vilken info som är känslig för mig?
Vilken/vilka av dessa punkter vill jag helst dölja och hålla för mig själv?
För den finns där..

Nu ska jag alltså skicka utmaningen vidare
men till vem?
Ella har ju skickat till Alla Jag Vet Som Bloggar!

Jag skickar till Ewa (länk får komma senare. Jag har ingen aning om det finns någon)
((Ev. andra som bloggar, får jag leta upp, Ella tog alla som jag visste om)) Jamen det står ju inte i reglerna att man inte får skicka till samma.. så här får ni en liten släng till av utmaningssoppan!
Matilda
Linda

(The Rules:* Link to your tagger and list these rules on your blog.
* Share 7 facts about yourself on your blog - some random, some weird.
* Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blog.
* Let them know they have been tagged by leaving a comment on their blog.)

månens dag

Gunvor sover
Matilda sover
Ella sover nog också, därborta i sitt hus
Alice är ute och vill in
jag sitter naken vid datorn och skriver lite
Snart kommer Kerstin
och sen ska jag träffa Johanna

en riktig kvinnodag

Sjuk.. host host

Hur det känns att ha infuensan hade jag glömt
det var så länge sedan sist

Uppdateringen var rejäl och genomgripande
att ha runt 40 graders feber i 3 dygn är ingen höjdare
Ensam i soffan
ingen ville komma in i rummet ens
och att tänka sig att bli ompysslad av någon annan mig själv
kunde jag glömma

Joo, Matilda kom in och satte sig i fåtöljen och pratade lite när jag började hämta mig
Men det kostade.. och nu är hon också sjuk

Min feber är borta, men inte infuensan
hostan förbliver, högen av snorpapper växer
och energin på lägsta nivå
trist
livet känns tråkigt

och så brukar jag inte känna mig
det var länge länge sen sist

Jag klappar mig på huvudet, eftersom ingen annan gör det
och tänker att det blir bättre, jag återhämtar mig
och då flödar energin igen.

morgonstund?

mina morgnar har blivit väldigt sena den senaste tiden..
kl 10 är väl snarare förmiddag?
till mitt försvar vill jag dock här anföra
att jag var redan uppstigen ur min sköna bädd redan lite efter 9 :-)

Fast nu kom jag på att jag behöver inte försvara mig
Ingen har anklagat mig för ett endaste någe
jag är lika oskyldig som jag alltid har varit!

ååå va skönt det kändes att få höra det av mig
Tack
tack det var vänligt

Denna lugna och fridfulla morgon ska jag ha det fint

Sätta i nya ljus
det är ljus överallt
särskilt i änglarummet
dricka te, äta frukost
väcka min mamma och ge henne morgonmedicinen (ja Du fattar, vi är alla lite ur led i dygnsrytmen)
sjunga meditera
välkomna Salagram-stenarna
känna av deras energi
betala några Tradera-gudrun-sjödén-kläder
förbereda, plocka fram och sånt
duscha
tända i pannan
tända ljus
spraya med Aura-Soma

ungefär det + lite till ska jag syssla med de närmaste timmarna
fast kanske inte i den ordningen

Kanske göra allt baklänges?

Knyt med röntgensyn

Det finns mycket att göra
det finns mycket att känna in
och mycket att glädja sig åt.

Jag har just fått höra att jag har röntgensyn
och att någon är väldigt rädd för att det innebär att jag kan se hur stor (eller bävan bävan!! hur liten en mans penis är!! (hjälp.. HJÄLP)   --- H J Ä L P ----

Hahaha ;-)

Till vederbörande vill jag bara säga:
Jajamännsan
så är det absolut
Ingen tvekan

Jag ser rakt igenom kalsonger och brallor, jackor och tröjor
Inget skyddar mot min genomträngande röntgensyn!!!


Bara så att ni vet

Jag skrattar så att hela magen hoppar

Jag tror nästan att jag trillar av stolen!


Åh jisses, nää dra mig baklänges!
gick det inte en man förbi ute på vägen, med osedvanligt liten penis!!
:-)

Vi tre av De Nio

Efter att ha sett de andra sex i "De Nio" rusa omkring med kameran i absolut högsta hugg,
hela tiden fotandes sig själva, härifrån, därifrån,
med den minen och den minen
och det uttrycket,
ville vi också prova på.
Sagt och gjort, vi trängde ihop oss allt vi kunde
så att vi skulle komma med alla tre på samma bild..
himla kul hade vi, fnittrade och lekte

och så här såg vi ut, just då, i det ögonblicket

första försöket att plåta oss alla. Malou kommer inte riktigt med..

jaa tittut, där fick jag nästan plats.
Åh vad vi är glada. härligt
äsch, vi provar igen
ett nytt försök.




Jamen vad överglad jag ser ut då. Anneli är igång nu också.
Nämen Ewa, hur hamnade Du så där, avklippt mitt i ansiktet?
En gång till då



jaa här ser vi lite mindre entusiastiska ut.. hade vi tröttnat lite? eller så togs bilden just som vi höll på att ta ny pigg sats?! Kolla in Ewa viiiiiiiiita tänder!!!
Annat än mina gulnade..

det har sin förklaring
de vita menar jag

och de gula också
naturligtvis

Nää, nu tar vi en bild på De Nio
där vi stolta och glada står framför vår fantastiskt vackra båt
som snart ska föra oss fram på the Backwaters under ett stilla, fridfullt och underbart dygn.


Förberedelser för Midem

jaa, nu närmar det sig, Midem 2009.. 18-21 januari i Cannes
och jag förbereder materialet att ta med bl a den här

Så här ser själva boxen ut till The Pleiadian Suite

The Pleiadian Suite.. min nuvarande darling
som innefattar alla tre albumen: HOYA, OMINE och AMAONA
och en DVD med bonusmaterial

Boka möten har hittills gått rätt trögt,
mina kontakter från förra Midem, vill gärna träffa mig igen
men nya har inte nappat.. än
de jag ska träffa, kommer att svara på mina förfrågningar om möte under Midem.
Sedan är en av de stora tillgångarna, att jag träffar så många svenska bolag
Vi åker ju alla med Export Music Sweden, är del av den svenska montern

Många inspirerande samtal och möten väntar mig där.

Låt mig se..
Designa folder om Plejadsviten  - Sune. OK
Lämna iväg på digitaltryck  -  Sune  beställt
Designa licensieringsboxen (den som bolag i andra länder får när de vill licensiera boxen)  -  Sune
Göra en mockup av licensieringsboxen (dvs en fysisk dummy att visa upp vid möten på Midem)  - Sune
Trycka upp 1000 sample CD  - Dicentia. är beställt
Uppdatera mail-brev  - OK
Söka intressanta bolag för min musik i Midems databas  - pågående
Maila dem och be om möte  - pågående
boka flyg  - OK
boka hotell  -  OK
text till ExMS booklet  -  Susanne. OK
låt till ExMS sample-CD  - valde "Oo Wakana"  OK

Åsså få klar DVDn som ska ligga i boxen  -  Nilento
EAN-kod till den svenska boxen <--- det där måste jag fixa snaaaart
Sista justeringen till den svenska boxen  -  Sune
Lämna den svenska till tryck

En del att göra, men jag tycker att det mesta är under kontroll
känns fint
himla bra faktiskt

och kul är det också

Jag känner mig nöjd och tillfreds
glad över mig mig själv
glad över Livet
jublar, fastän jag är mitt i både sorg och oro

Jag är väl en himla underbar klippa! :-)

den grunda rädslan

Hos Anja igen.. pratade rätt länge
och sedan satte jag mig i reclinern (Ååååå va skön den var!! :-)
Jag hann bara sätta mig så var allt redan igång.

En obenämnbar rädsla fyllde hela min bål, centrum mitt i Solar Plexus
Dyk in i centrum, föreslog Anja
Och jag dök i
Trots fasan för vad jag skulle få uppleva djupt därnere,
omvälvd av obenämnbara rädslor
så tog jag sats

och dök i

oooooooooo
ooooooooo
oooooooo
ooooooo
oooooo
ooooo
oooo
ooo
oo
o

jag hamnar genast på botten

Det förfärande djupet
var grunt

det kan inte ha varit mer än max 2 decimeter..

Hahahaha :-) Överraskad igen

Så är det med rädslan
Stoooor strålkastare på en liten kyckling
jag ser inte kycklingen
jagi ser bara förfärat på den enorma, skrämmande skuggan

Släpp fram och hela
omfamna
tillåt
och släpp fri
andas ut

Japp!

Nästa!

långsam tid och rusande ögonblick

båda på en gång.
Inte det ena utan det andra.
sekunderna kan släpa sig fram ett ögonblick för att i nästa rusa förbi
fram och tillbaka
Det är hur intressant som helst
tiden är ett fenomen
eller kanske mer som ett levande väsen
och som sådan föränderlig
utsträckt och hopdragen
allt eftersom.. jaaa vad?
kan det vara tidens andning?

Jag vänjer mig aldrig
blir överraskad varje gång

Fascinerande :-)

RSS 2.0