Sista dagen på Nilento för denna gången

Nu närmar vi oss slutet på den här mix-omgången. Och allt har gått så himla bra. 
Just nu förbereder Lasse "Oo Lala - Happy Feet Song" och det gungar på inne i kontrollrummet.

Det är den sista av AmaOna-sångerna. Sen är det bara det allra sista på "Solen och Vinden" som också ska mastras och få sin ISRC-kod inlagd.
ISRC-kod? Det är en slags personnummer för musikstycken kan man säga. Koden, som är unik för varje låt, är kopplat till mitt bolag och sedan följer siffrorna som alltmer specificerat ringar in låten: året, vilken produktion under året i nummerföljd, vilket spår på den produktionen. Lätt som en plätt. Och genom denna kod kan man följa varje utgivet musikstycke tillbaka till rättighetsinnehavaren. Vilket i det här fallet är jag.

Häpp!



Mix-tider

Är rätt manglad i huvudet. Öronen och huvudet är lätt svampiga och ögonen grusiga <---- ett annat sätt att säga att jag är trött och längtar efter att inta vågrätt läge.. hihi ;-) 

Det är tredje dagen på Nilento, jag har sjungit in nya sångpålägg, dvs kompletterat och reparerat de "gamla".. tja gamla och gamla förresten, de gjordes för bara ett par veckor sedan. Men vissa partier har givit mig klåda eller ett lätt kryp över ryggen.. eller jag har helt enkelt hoppat över dem vid genomlyssningar. Och så brukar jag känna när något sångpålägg inte är helt okej. 
Så på den igen och gå in i ett annat flöde.. dvs jag är redan i ett annat och underbart  flöde den här perioden, mer lika första sångtrippen hit till Nilento i februari. Då var det kanonflöde. Jag mådde som en sol och sjöng in solosången till 6 låtar på 2 dagar. Det har aldrig hänt förr. (eller.. iofs har det ju hänt en gång för evigheters evigheter sedan, men då var det en enkel live-demo. 26 gospelsongs på 2 dagar! Sång, piano och kontrabas. Jisses, vilket tempo, pang pang pang pang, ös ös ös!! Då var det minsann inget finlir utan storslev hela tiden Yihaa! Det går inte att jämföra med en skivinspelning som ska hålla att lyssna på om och om igen) men på de senaste skivorna har jag haft en massa hindrande tankar om vad jag kan inte kan. Jag fick för mig att jag hade problem vid inspelningar <--- korkat, naturligtvis hade jag inte det, men i och med att jag tänkte så, så fick jag problem, inte sant?!! Nu tänker jag att jag har inga problem.. och då har jag det inte heller. :-)

Alla sångrep och fills och så vidare är klara och vi har grundmixat 2 låtar, "E Mano Kie" och Selam. Sea of love". Lasse sitter just nu och jobbar med "Echo". Det är vad hinner idag.

Det blir en ny och härlig mixdag imorgon också

Toodeloo o häpp häpp

Vargträd

Det finns träd och det finns träd och så finns det TRÄD.
TRÄD som suger ut den bästa näringen och växer sig stor och kraftig på de andra trädens bekostnad.
De kallas Vargträd, eller vargarna kort och gott.
Träffade Lennart i förmiddags och han visade på hur ett vargträd ser ut. Det är de som har väldigt kraftiga grenar ända ner och liksom blomstrar där de står, med lite tanigare träd runt runtom.

Och nu ska de bort...... bort......   bort......... bye bye

Så att de andra kan få en chans att växa till sig, få del av näringen.

Tänk att det är likadant i skogen som i människornas värld.
Intressant.

Och kanske blir det dessutom vindkraftverk här på Snäcksjön.. vem vet? Kärnkraft känns som en  väääääldigt osäker resurs. Går nåt fel.. och vad vi med säkerhet kan säga nu efter ett antal år och haverier eller nästan-haverier.. det går fel förr eller senare.. och när det gör det, så går det så inåt helsike fel.

Det är kallt, pannan står antagligen still, den råkalla isblåsten fryser mig in i märgen.. och kaminen bara stannar.. suck. Var tog den ljuva våren vägen??

Men bortsett från det är allt bra.

Ja även inräknat allt annat, så är allt bra
som alltid

Vilket liv det är överallt. Tystnad? Kan man äta det?

Här lever jag mitt liv i godan ro på landet, på en paradisisk gård. i stillhet och lugn.. jo pyttsan. Lugnet upphörde i det ögonblicket jag skulle spela in lite fågelkvitter med min lilla behändiga hårddiskinspelare <--- ja om den kunde jag skriva också, men det är inte det det handlar om just nu.

Utan just om inspelningen.. fågelkvittret kvittrade på, men där jag står och ska spela in det.. plötsligt hörde jag en massa andra ljud som jag annars inte tänker på alls.. vad var det för en enveten jordbruksmaskin som dundrade i bakgrunden? Och aldrig slutade den heller, bilar som svischade förbi.. en km bort!!? tonårstjejerna som satt på verandan 50 m från mig hördes plötsligt mitt i kvittret. När min hund plötsligt kom rusande och stormskällde rakt in i micken hoppade jag högt där jag stod med hörlurarna på.

Jag provade att spela in i skogen och det kvittrade som aldrig förr.. tills dess att jag kom och invaderade deras revir. Då tystnade de och mopeder, motorsågar och skällande hundar steg fram i ljudbilden. Inget fel i det, men det var ju inte dessa ljud jag skulle ha inspelade.

Min tanke var att ha lite fågelkvitter i slutet av hästlåten och då passar det inte alls med motorsåg eller svischande bilar etc. Det passar inte in. Och det var ett jäkla oväsen alla för.
Vad mycket ljud vi har omkring oss, hela tiden, som vi inte ens lägger märke till längre. 

Och jag fick stå och vänta.. tills han kvistat trädet färdigt och kunde stoppa in motorsågen igen, tills jordbruksmaskinen plöjt eller vad den nu ägnade sig åt och var den nu var, kanske 3-4 km bort från mig... Och ändå HÖRDES DEN, gick in som ett irriterande brum på min inspelning.. och så var det bara att stänga av när någon bil åkte förbi..
1 km bort.!!
JISSES ljud färdas långt.

Det underbaraste med strömavbrott, är den stora tystnad som lägger sig i huset. Som en varm filt. 
Men annars är det inte mycket av den varan precis

Nu ska jag titta på film.

Lördag, med 2 filmer framför mig

Åh härligt, lyckans ost är jag.. Ella lagar mat och jag kan göra i stort ingenting, bara sätta mig till bords, äta och sen starta en film. Luta mig bakåt i soffan som är hur obekväm som helst, bulla upp med kuddar för att motverka den taskiga lutningen, lite te, lite choklad, frukt, kanske popcorn?
(Hur kunde köpa en så obekväm soffa förresten? Men den kändes bra då när jag provsatt den. Sedan hände nåt, antingen med min kropp eller med soffan. Trist är den och bort ska den.. snart. Ska bara hitta en skön ersättare först.)

Kolla nån film som gör mig på gott humör eller får mig att tänka efter lite..
Sen sjunka ner i sänghalmen och falla in i sömnen.

Ungefär så ser vilodagar ut. Kvällstid alltså..

Idag har Ella och jag gått igenom min bokhylla och i princip alla böcker hon ville ha, fick hon ta. Packade i papperskassar, luftigt i hyllorna. Härligt.
Vad ska jag med böcker till, som jag redan läst och inte känner att jag kanske någonsin kommer att bläddra i ens??
För att inte tala om alla böcker jag inte ens läst och aldrig kommer att läsa..???

Bort bort, ge plats för nytt, nya böcker.

Rotation i hemmets små saker är bara braaaa

Häpp

Okej, då kör vi!

Jag har en blogg på min websida, www.malou.se
eller något liknanade en blogg iaf...
men den funkar inte riktigt som jag skulle vilja
(det ska vara lätt att redigera, jag ska inte behövá specialprogram för att kunna lägga till eller dra ifrån..)
så nu provar jag med den här och ser om den känns bättre.
Nyss hemkommen från Oman, en otroligt varm plats här på jorden.
Det var sand sand sand
och så den djupa oceanen utanför vårt hotell
mycket varmt, även i vattnet
härligt på många sätt
En vecka kunde lätt varit två, särskilt med tanke på den överlånga resan hit och dit

Nu har jag strulat med uppladdningar på en ny musiksite och alltså suttit framför datorn i såååååååååå många timmar, att rumpan är trött och ögonen också.

Nattinatti alltså för lilla gumman här
Häpp

Välkommen till min nya blogg!

Här hattifnattar jag omkring i djupa höga hopp mellan stort och smått, lätt och tungt, himmelskt och jordiskt.
Röran är, lika som på min lilla paradisiska plats på jorden, rätt utbredd.
Men vad gör väl det??

Livet bör levas stående , liggande, dansande, gående, musicerande och älskande. + allt mer som Du kan komma på.. när Du funderar lite eller bara låter det flöda fram fritt.

Let it all hang out, allt det goda väntar på att upptäckas

RSS 2.0